Vælg de rigtige kabler fra start – Nybyg

Valg af kabler til Nybyggeri

Vi hjælper helt fra starten

Rigtig mange glemmer at få trukket de rigtige kabler, når de enten renoverer, bygger om, bygger til, eller bygger nyt.

Det oplever vi tit når det hele står færdigt, og kunden så ønsker at få sat højtaler op, ekstra wifi dækning, videoovervågning eller måske et nyt antennekabel, hvis tvét skal flyttes til et nyt sted.

Derfor vil vi gerne opfordre til altid at tage os med på råd, inden alle lofter og vægge lukkes, så ikke at der efterfølgende skal trækkes nye synlige kabler.

Det er jo kosmetisk ærgerligt hvis der skal være synlige kabler når det hele står færdigt.

Valg af kabler og kabelinstallation til byggeri
kabler til byggeri

Men hvilket kabel skal jeg vælge?

Nogle af de typiske kabelbetegnelser man bruger er:

  • Dobbelt skærmet Coax
  • Skærmet cat6 eller cat7
  • Højtaler kabel i Ohm eller kvadrat (mm2)

Valget afhænger naturligvis af opgaven, der er fx ikke meget funktion, i at trække et højtaler kabel til routeren.

Uanset hvad der skal bruges ved vi det med sikkerhed, så spørg os endelig.

Hvad er dobbeltskærmet coax-kabel?

Hvis du er lidt ældre og selv har rodet med kabler, har du helt sikkert set et dobbeltskærmet coax kabel før. Det er et helt almindeligt antennekabel med rundt hoved, som forbindelses fra en antenne eller en satellit-modtager til en modtagerenhed. Du kan også bruge disse kabler til at forbinde andre typer videoenheder, og i internettets spæde begyndelse blev de også brugt til at overføre visse former for internet.

Hvad er et cat6 / cat7 kabel?

Cat-kabler er netværkskabler, som bruges til det trådede internet. Selvom wi-fi er standarden i dag, opnår man stadig hurtigere overførselshastigheder, når man vælger en forbindelse med kabel. Tallet efter ”cat” indikerer hastigheden for overførslen, og hvor ny standarden er. Du vil ikke længere kunne finde cat 1-4 i handlen, da disse er for langsomme til dagens internet, og cat 5 er ved at blive udfaset.

Hvad er et 0-ohm højttaler-kabel?

Et 0 ohm højttalerkabel et kabel med meget lav modstand. Man kan aldrig helt få nul modstand i fysiske ting, men typisk ligger det på 0,1 ohm eller mindre. Hvis et højttaler-kabel har for høj modstand, resulterer det ofte i tab af lydkvalitet og signalstyrke.

    Kontakt os