Installation af kabel tv

Vi ved, hvor vigtigt det er for dit signal, at dine kabler er i topform. For at kunne modtage et klart antennesignal til alle i husstanden, er det vigtigt, at både kabler, stikdåser og samlinger er i orden.

Lad os klare din kabel tv installation

For at undgå de klassiske fejl, som du kan læse nærmere om herunder, kan du få hjælp fra en af vores eksperter, der kører i hele Danmark.

Ring til os på telefon 45 93 54 44 og lad os foretage en installation af dit kabel tv. Så er du garanteret et klart signal.

De klassiske installationsfejl

Overvågning

De klassiske installations fejl

Her kan du se, hvad der påvirker signalet i dit kabel tv.

 • Antennestik med plastikkappe er altid utætte. Der er cirka en centimeters åbning i skærmen, hvor fremmede signaler kan forstyrre dit signal. Der skal ikke mere end et enkelt stik til i den samlede installation for at alle husstandens tv-billeder bliver forringede.
 • En hjemmelavet samling fungerer ikke, og det hjælper ikke at bruge stanniol om samlingen.
 • Hvis du har en fordelerdåse af plastik kan udefrakommende signaler gå direkte ind og ødelægge dit tv-signal.
 • Hvis du har en vægstikdåse uden metalbeklædning indvendig, er der også her mulighed for, at fremmede signaler trænger ind.
 • Færdiglavede kabler kan være utætte. Dette antennekabel med et færdigstøbt stik viste sig at være utæt, da vi undersøgte det. Skærmen blev ikke ført ordentligt gennem stikket. Andre gange oplever vi, at kernen i kablet ikke har forbindelse til selve stikket.
 • På det viste antennekabel mangler en skærm af metalfolie under den ydre skærm af tråd.

Sådan gør du

Her kan du se, hvordan du skal gøre for at sikre, at dine samlinger og kabler er garanteret ”støjfri” ved kabel tv.

  • Hvis du selv monterer kabler og stik, er det vigtigt, at du køber kabel af god kvalitet, og at du investerer i et metalstik, som du klemmer sammen om kablets skærm.
  • Brug F-connector stik og samlere, for at minimere signaltab og eliminere støj, hvis det er nødvendigt at lave en samling. Vi anbefaler compression-stik til at sørge for den bedste beskyttelse af antennesignalet til samlinger og forstærkere.
  • Fordelere skal være af metal, og bruge F-stik for at sikre den bedste overførsel af signalet.
  • Når du installerer skærmen i vægdåsen, skal skærmstikket føres helt ind, så det blot er to milimeter fra skruen, og det bronzefjedrende dæksel lukkes ned over, så dåsen er fuldstændig tæt.
  • Antennekablet bør være dobbelt-skærmet med folie og have en flettet strømpe af tråde. Minimumskrav til tæthed er 85dB. Antennekabler må ikke bøjes i skarpe vinkler. Hvis du sætter kablet fast, så lad være med at hamre en kabelclips ned over kablet, så det bliver deformt.

Er du i tvivl eller har brug for hjælp med dit kabel tv, er du altid velkommen til at kontakte os, så hjælper vi med en korrekt installation af kabel tv.

Bestil tekniker

Det gode eksempel

Sørg for at antenneanlægget bliver lavet ordenligt første gang. Med støjsikre stik og samlinger kommer du langt.

Her er nogle eksempler:

Antennestikket. Hvis du selv monterer kabler og stik, så køb kabel af god kvalitet, samt metalstik der klemmes sammen om kablets skærm.

Er det nødvendigt at lave en samling, er det vigtigt at det bliver lavet ordenligt. Brug f-connector stik og samlere, for at minimere signaltab, og eliminere støj.

Fordelere skal være af metal, og bruge F-stik for at sikre den bedste signal overførsel.

Vægdåsen. Skærmen er ført helt ind til to mm fra skruen, og det bronzefjedrende dæksel lukkes ned over, så dåsen er fuldstændig tæt.

Brug F-stik til samlinger og forstærkere. Vi anbefaler compression stik, til at sørge for den bedste beskyttelse af antennesignalet.

Antennekablet. Dobbelt-skærmet med folie og en flettet strømpe af tråde. Minimumskrav til tæthed er 85dB. Antennekabler må ikke bøjes i skarpe vinkler. Hvis du sætter kablet fast, så lad være med at hamre en kabelclips ned over kablet, så det deformes.

Dårlige eksempler på hjemmelavede løsninger

Sørg for at antenneanlægget bliver lavet ordenligt første gang. Med støjsikre stik og samlinger kommer du langt.

Her er nogle eksempler:

Antennestik med plastickappe er altid utætte. Der er ca. en centimeters åbning i skærmen, hvor fremmede signaler kan komme ind. Blot et enkelt stik i den samlede installation, kan forstyrre billedet på alle TV-apparater i husstanden.

Hjemmelavede samlinger duer ikke - og det hjælper ikke at sætte stanniol omkring.

Fordelerdåsen er af plastic. Udefra kommende signaler går direkte ind og ødelægger signalet.

Vægstikdåser (f.eks. af typen F2 eller G2) uden metal på bagsiden, og derved ingen beskyttelse mod fremmede signaler.

Pas på de færdiglavede kabler. Dette antennekabel med færdig støbt stik, viste sig at være utæt, da det blev skåret op og undersøgt. Skærmen er ikke ført odenligt gennem stikket. I andre tilfælde oplever vi, at selve kærnen i kablet ikke har forbindelse til stikket.

På dette antennekabel mangler der en skærm af metalfolie under den ydre skærm af tråd.

 

Kan vi hjælpe dig?

Udfyld formularen, så kontakter vi dig inden for 24 timer.