Fiber-parabol anlæg i Greve

Kombination af paraboler og fibernet giver frit valg på alle tv-hylder


Triax og Dansk Digital Center laver optimal tv-løsning i boligforening i Greve

To paraboler trækker 2000 ekstra tv-kanaler ned i fibernettet. Derfor er der nu frit valg af ekstra tvkanaler til 2500 beboere i Gersagerparken i Greve. Med det nye tilbud er der ikke længere behov for private paraboler på altaner og facader i boligforeningen, der med sine 667 lejligheder indgår som en afdeling i Boligselskabet af 1961 (BS 61).

Per Felby, direktør i boligselskabet, er rigtig glad for løsningen: ”Her i bebyggelsen er ca. 1/3 af beboerne af anden etnisk herkomst end dansk - tyrkere, arabere, russere, polakker og adskillige andre nationaliteter. Med den løsning, vi har fået etableret, får de mulighed for at se netop de tv-kanaler fra deres hjemlande, de ønsker. Dermed kan vi ganske enkelt forbyde paraboler på facader og altaner”, siger han.

Løsningen er skabt i et samarbejde mellem Dansk Digital Center A/S fra Lyngby, som har installeret det nye kanaltilbud, og den østjyske virksomhed Triax, der har leveret alt udstyret. ”Da fiberen er lagt ind i forvejen, kan vi benytte den som hovedvej for tv-signalerne fra parabolerne til fordelingscentralerne ved de enkelte opgange. Kablerne skal kun trækkes derfra til de lejligheder, der vælger at modtage en eller flere af parabolkanalerne”, fortæller Flemming Jensen, direktør i Dansk Digital Center.

Hos Triax fandt han den leverandør, som kan levere alt, hvad der er behov for til installationerne, lige fra parabolerne på taget af afdelingens maskinhus helt ud til stikdåsen på væggen hos den enkelte abonnent.

 


John T. Olsen, inspektør i Gersagerparken, og Per Felby, direktør i Boligselskabet af 1961, er glade for, at der ikke længere er behov for paraboler på facaderne, der er blev renoveret i årene 2002-2007 i det 40 år gamle byggeri.

Parabolerne er forbundet med det, hvorfra SEASNVE i forvejen forsyner afdelingen med it, telefoni og tv-grundpakken plus ekstratilbud.

”De fælles udbud af kanaler via vort fibernet tilgodeser langt de flestes ønsker, men i de situationer, hvor der er et stort ønske om specielle nationale kanaler, ser jeg det som en fint supplement”, fortæller Bo Hansen, salgschef i bredbåndsafdelingen af SEAS-NVE.

Carsten Hansen, sælger for Triax, er glad for samarbejdet med Dansk Digital Center og SEASNVE, fordi både han og de ser store muligheder i at tilbyde andre boligområder tilsvarende løsninger.